Zoeken

NL

huid type

Huidtypen

Het blijkt behoorlijk lastig te zijn om je huid goed te analyseren. Uit onderzoek blijkt dat vier van vijf de vrouwen niet in staat is haar eigen huidtype correct te bepalen. Wil je je huid gezond en mooi houden, dan is het essentieel om je huidtype te kennen. Immers, als je je huid verzorgt met producten die niet bij je huidtype passen, doet het weinig goeds voor je huid. Voor gezichtsverzorging worden de huidtypes ingedeeld in de volgende categorieën:

Een normale huid voelt zacht en soepel aan en heeft een gelijkmatige, egale teint zonder roodheid. De huid is niet vet en niet droog, de poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar. Er zijn geen irritaties en onzuiverheden (puistjes) zichtbaar. Ondanks dat de huid geen problemen heeft is een juiste huidverzorging van belang om je gezicht in balans te houden en huidveroudering en rimpels tegen te gaan.

De vochtarme huid voelt vaak ruw, minder soepel en trekkerig aan. Bovendien zijn er vaak droogtelijntjes en een glans zichtbaar. De huid verliest te veel vocht door een beschadiging van de huidbarrière. Gebrek aan vocht in de huid kan een belangrijke oorzaak zijn van huidproblemen. Je kunt ook last hebben van onzuiverheden, aangezien deze vaak veroorzaakt worden door huidvetten zoals talg en deze bij een vochtarme huid wel aanwezig kunnen zijn. Een vochtarme huid resulteert vaak in een droge huid. Verzorging van de vochtarme huid staat in het teken van hydratatie.

Bij een droge huid is de huidbarrière beschadigd en heeft de huid het natuurlijk vermogen om goed te functioneren verloren. De huid kan daardoor ruw, trekkerig en onprettig aanvoelen en schilferige plekjes, kloofjes en droogte rimpels vertonen. Het gezicht kan er ook dof en grauw uitzien. Bij een droge huid is het aantal vetten in de huid verlaagd, waardoor er in de bovenste huidlaag microscopisch kleine openingen ontstaan waardoor de huid te veel vocht verliest. De droge huid wordt daarom soms ook wel vetarme huid genoemd. Verzorging van de droge huid staat in het teken van het voeden en het herstellen van de